Kedvelem az ebem

Hogyan menjünk el otthonról?

2015. július 18. - NanoVica

Lehet vitatkozni azon, hogy mennyire jó lakásban kutyát tartani, de felesleges, hiszen a nagyvárosi miliőben sokaknak nincs másra lehetőségük. Egyes szakemberek szerint egyébként, még jobb is, mint kertben, hiszen a kutya közelebb van a gazdájához és így boldogabb. Igen ám, de mi történik akkor, amikor elmegyünk otthonról, illetőleg hogyan tegyük ezt meg?

Biztos, hogy sokakkal fordult már elő, hogy mire hazaért romokban állt a lakás. Ez azért is lehet, mert a kutya stresszel, ha nem vagyunk otthon, sokkal izgatottabb és jobb híján így vezeti le a feszültségét. Azonban tehetünk azért, hogy ez ne így legyen, hogy kedvencünk akkor is nyugodtan tudjon lenni, ha mi nem tartózkodunk otthon.

shutterstock_191462336.jpg

Fokozatosság

Ne úgy kezdjük, hogy ripsz-ropsz dolgozni megyünk és 8-10 órára egyedül hagyjuk az ebet. Hozzá kell szoktatni, hogy egyedül van, először csak percekre menjünk el otthonról, majd fokozatosan növeljük a távol maradt időt.

Búcsú és viszontlátás

Nem hangzik túl barátinak, de fontos, hogy ne búcsúzkodjunk és főleg ne hosszan! Ne érezze a kutya azt se, hogy indulni akarunk és fontos, hogy ilyenkor árasszunk magunkból nyugalmat, amitől ő is megnyugszik. Miután hazaértünk ugyanez a teendő, vagyis úgy kell viselkedni, mintha mi sem történt volna. Bármilyen nehéz ne viszonozzuk kutyánk kitörő lelkesedését.

Mozgás

A stressz oldás egyik kiváló formája az, ha jól kifárasztjuk a kutyát, vagyis mielőtt elmegyünk otthonról, mindenképpen vigyük le sétálni. Ha lehet, ne kis séta legyen, hanem futassuk meg rendesen, hogy jól elfáradjon, és ne akkor akarja kiélni mozgásigényét, miután mi elmentünk otthonról.

Rendszeresség

Nagyon fontos, hiszen a kutya így szokik hozzá a távollétünkhöz és fogadja el ezt egy idő után magától értetődő dologként. Ha igazán jól akarjuk csinálni a dolgot, akkor menjünk el akkor is otthonról, ha nincs semmi tennivalónk, például hétvégén. Nem kell persze egy munkaidőt távol lenni, de a rendszerességet ne szakítsuk meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://kedvelemazebem.blog.hu/api/trackback/id/tr557637266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása