Kedvelem az ebem

Prémium és nem prémium kategóriás kutyatápok

2015. június 01. - NanoVica

Mindennel kapcsolatban, amit pénzért vásárolunk, jogosan merül fel a kérdés, hogy valójában mi is a különbség a drágább és az olcsóbb verzió között. Ez ugyanúgy igaz a műszaki dolgokra, mint az élelmiszerekre, de az utóbbinál talán fontosabb a kérdés, mivel ezt elfogyasztjuk, és ahogy a mondás is tartja: az vagy, amit megeszel. A kutyatáp esetében is pontosan ez a helyzet.

Mit tud a prémium verzió, mi az, ami valóban kell egy kutyának? A válasz egyszerű, a kutya ragadozó állat és ezért olyan táplálékra van ma is szüksége, mint 20 ezer évvel ezelőtt: húsra. A jó minőségű kutyatápban tehát hús van, ami lehetőség szerint friss és természetes állapotú, és nem csak a vágóhidak melléktermékei. Sajnos sok olcsó kutyatápban ez utóbbi szerepel, ami körülbelül arra jó, hogy a táp zacskója teljen meg és nem az ebünk pocakja. Az egészségről nem is beszélve.

shutterstock_95929261.jpg

Az olcsóbb kategóriás tápok sok esetben állati melléktermékekből állnak, mint a madártoll, köröm, pata, bőrke, vér, faggyú, zsiradék stb. Ha a kedvencünk szabadon dönthetne, vagy még mindig vadászna, akkor vajon az elejtett zsákmánynak ezen összetevőit falná fel? Fölösleges is válaszolni, természetesen nem. A prémium kutyatápban ezzel szemben olyan alkotóelemek vannak, amit a kutya önmagától is megenne.

70% - ezzel kezdődik a kutya egészséges táplálása, vagyis minimum ennyi hús felhasználásával készül (mely lehetőség szerint friss), ezen kívül különböző zöldségek, gyümölcsök, gyógynövények – amire szintén szüksége van egy egészséges kutya szervezetének –. A kutyatápos zacskón vagy konzerven fel van tüntetve, hogy miből, mennyi található benne, ha jót akarunk a kutyáknak, akkor ezt a 70%-ot lőjük be.

Egy másik fontos dolgot is figyelembe kell venni, az állateledelekre ez ugyanúgy érvényes, mint az emberi élelmiszerekre, vagyis, hogy minél kevesebb legyen benne a nem természetes adalék, mint a különböző színezékek, ízfokozók, vagy ballaszt anyagok. Ha összehasonlítunk egy prémium kategóriás és egy olcsó kutyatápot, akkor az előbbi ezeknek híján van, míg az, amelyik jórészt állati melléktermékből lett összerakva bizony ezekben is dúskál.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kedvelemazebem.blog.hu/api/trackback/id/tr117509452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása